Ditt lokale bilverksted!

Har du sjekket mønsterdybden i sommerdekkene?

Det er vår i luften og det betyr for mange at det er på tide å kjøpe nye sommerdekk. Det er flere viktige ting å tenke på før du bytter dekk på bilen din. Her er Mekonomens Micke Hägg sine beste tips.

Du kan også få gode råd og tips ved dekkjøp hos ditt lokale Mekonomen Bilverksted.

Mål mønsterdybden

Vær nøye med å kontrollere dekkenes mønsterdybde. Kravet på sommerdekk er 1,6 millimeter. Bedre mønsterdybde gir økt sikkerhet ved vått veiunderlag.

Dropp helårsdekk

Mange tror at det finns året-rundt-dekk – men det stemmer ikke. Du må bytte dekk etter årstid da vinterdekk og sommerdekk har ulike egenskaper. Sommerdekk har hardere gummiblanding og beskytter bedre mot vannplaning på sommeren.

Kontroller slitasjen

Om du velger å kjøpe brukte dekk er det ekstra viktig å kontrollere slitasjen – du har jo ingen anelse om hva dekkene har vært gjennom. På grunn av dette anbefaler jeg ikke å kjøpe brukte dekk.

Dekkene skal passe din bil.

Det er viktig å tenke på hastighetsklassen, slik at dekkene tåler bilens max-hastighet. Ellers vil bilens trafikksikkerhet forringes.

Her kan du lese mer om hastighetsklassifiseringen

Du får det du betaler for.

Det kan være verdt å ikke tenke for mye på lommeboken når du kjøper dekk – du får det du betaler for. Premiumdekk har de beste egenskapene, men det finnes så klart også rimelige dekk som også kan være bra. Derimot har de nesten alltid dårligere rullemotstand. Jo høyere klassifisering, desto lavere drivstofforbruk.

Stol på din dekkforhandler.

Det beste er så klart å prate med din dekkforhandler som har kunnskap innen området og kan hjelpe deg å velge riktig dekk for akkurat din bil. Det fins faktorer, som eksempel hvor mange mil du har kjørt, som avgjør hvilket dekk du skal ha.

Spør om merkingen

Man skal faktisk ikke stole på M&S-merkingen. Dekk med denne merkingen, som står for Mud & Snow, er utviklet for vinterforhold, men er på tross av dette ikke alltid godkjent som vinterdekk men skal kjøres med om sommeren. Derfor er det alltid bra å snakke med sin dekkforhandler.

JA, JEG VIL BESTILLE TIME FOR NYE SOMMERDEKK >>